Het zit er weer op De Wiejese Diekdaegen van 2022! We kijken terug op een geweldig weekend. Van donderdag tot en met zondag heeft Wijhe en omstreken volop genoten van alle activiteiten.
Waarschijnlijk de drukste Diekdaegen ooit. Want naast het prachtige weer was het ook goed te merken dat iedereen na twee jaar Corona weer zin in een feestje had. Het hele weekend lang konden kon jong en oud met volle teugen genieten op de Kermis en met aftrap van de uitreiking van Kei van Wijhe begon het feest helemaal goed. De diverse muziek acts in het park, bij het Slingerplein en het Praotplein zetten de sfeer direct goed neer en hielden dat tot laat vol.
De vele deelnemers bij de Zeskamp op vrijdag zorgden er mede voor dat ook dit onderdeel weer een ouderwets feestje was, een feestje dat naadloos overging naar een drukbezochte avond met feest en muziek in het Park en de Langstraat waar nog lang over gesproken zal worden.
De uitverkochte Diekmarkt op zaterdag was als vanouds alweer vroeg beregezellig. Met vele drukbezochte kraampjes waar men naarstig op zoek was om de leukste curiositeiten te kopen of verkopen. ’s Middags gevolgd door het al even goed bezochte evenement “Leven in de Brouwerij” in het park en de muzikale optredens in de Langstraat. De zin om te vieren spatte er letterlijk vanaf bij zowel het publiek als de acts.
Smaek in ’t Park op de laatste dag deed in niets onder voor de andere dagen. Niet alleen de Wijhenaren zelf, ook vanuit de omringde dorpen leek men geen genoeg van deze editie van de Diekdaegen te krijgen. Park Wijhezicht stond vol! De mensen genoten zichtbaar weer van het samenzijn, het weer, het eten vanuit de foodtrucks en drankje van de lokale wijhese bierbrouwers of van de lokale horeca.
De organisatie kijkt daarmee niet alleen terug op de drukstbezochte editie ooit maar ook op een supergezellig weekend. Iedereen bedankt! Wij kijken alweer uit naar volgend jaar.