Ook voor de Wiejese Diekdaegen 2020 valt het doek

WIJHE – Tot grote spijt heeft het bestuur van de Wiejese Diekdaegen moeten besluiten dat de editie van 2020 door de coronacrisis niet doorgaat. Het nieuws dat er in Nederland geen grote evenementen mogen worden gehouden zolang er geen vaccin is, was de nekslag.

“Achter de schermen hebben we tot begin mei doorgewerkt om klaar te zijn als we groen licht kregen, maar het heeft niet mogen baten”, aldus de zeer teleurgestelde voorzitter Jeroen Demmers. “We vinden het heel zuur, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de Wijhese middenstand en de bezoekers. Vorige maand was er nog even een lichtpuntje toen werd bekendgemaakt dat grote evenementen tot 1 september niet waren toegestaan. De Wiejese Diekdaegen stonden gepland voor 3, 4, 5 en 6 september, waardoor we hoop hadden net de dans te ontspringen.”

Dat zou hebben betekend dat de Wiejese Diekdaegen als één van de weinige feesten in de regio door had kunnen gaan. “Het is echter nu echt niet verantwoord een evenement te houden waar zo’n tienduizend bezoekers komen”, snapt ook Demmers. “We blijven alert en gaan kijken of we, zodra het kan, weer wat kunnen organiseren. Zo niet, dan gaan we voor de volgende editie in september 2021.”

Oecumenische tentdienst tijdens de Wiejese Diekdaegen

Of je nu op zondag de rooms-katholieke kerk, de protestantse kerk of helemaal geen kerk bezoekt: op zondag 8 september om 9.30 uur is iedereen welkom bij de oecumenische dienst in de tent in Park Wijhezicht. Tijdens de Wiejese Diekdaegen is er ruimte voor samen vieren en samen geloven. De dienst is ook dit jaar weer voorbereid door de werkgroep oecumene, in samenwerking met voorganger ds. Martje Veenstra-Oving, en heeft als thema Delen! Delen van je overvloed, van je tijd, van je aandacht. Wat deel jij?

Natuurlijk is er samenzang, maar daarnaast zal ook de familie Roemajouw enkele mooie liederen zingen. Zij zijn zeker het beluisteren waard! Tijdens de dienst is er bij de tent een kindernevendienst. Iedereen is van harte welkom.

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen na de dienst direct door naar de Nicolaaskerk. Daar is een koffieconcert, ditmaal speelt daar Ensemble Zeffiretto De voorstelling begint zo. Dit ensemble wil door middel van frisse, toegankelijke performances een divers repertoire van klassieke muziek aan een zo breed mogelijk publiek brengen. Zij laten horen dat klassieke muziek niet oud en stoffig, maar voor iedereen leuk is! Dus jong en oud is van harte welkom bij het koffieconcert om 11.15 uur in de Nicolaaskerk. De toegang is gratis!

Nieuwe voorzitter voor Wiejese Diekdaegen 2.0

Bas de Weerd heeft, na enkele jaren het voorzitterschap van de Wiejese Diekdaegen op zich te hebben genomen, formeel de voorzittershamer overgedragen aan Jeroen Demmers. De Wiejese Diekdaegen 2.0 is voor hem een mooi moment om het stokje door te geven.

“Inmiddels ben ik nu enkele jaren voorzitter. Vorig jaar kondigde ik al aan dat ik tijdens de Diekdaegen 2019 officieel afscheid neem als voorzitter.” Aan het woord is Bas de Weerd. Een aantal jaren vervulde hij zijn functie met plezier. “Voor een organisatie zoals de Diekdaegen is het goed om met enige regelmaat bestuurlijke omloop te hebben. Nieuwe ideeën en een frisse wind zijn in iedere organisatie welkom op zijn tijd.” De nieuwe vorm van de Wiejese Diekdaegen, inmiddels bekend als de Diekdaegen 2.0, heeft enkele jaren voorbereiding gekost. “Ik wilde deze transitie graag nog realiseren en meemaken. Nu het programma en de organisatie rond is, neem ik bestuurlijk afscheid, maar Jeroen en ik zullen tot de Diekdaegen samen optrekken in het kader van de overdracht.” 

Bas hoopt op een prachtige nieuwe editie. “Er is op alle fronten hard gewerkt om alles te realiseren. Ik hoop dat we met elkaar, organisatie en publiek, realiseren wat wij de afgelopen maanden voor ogen hadden. Een fantastische Diekdaegen 2.0. Ik spreek hierbij ook echt mijn dank uit voor de vele jaren van samenwerking, de inzet en het enthousiasme van alle vrijwilligers, onze Diekdaegenpartners, alle welwillende sponsoren, donateurs, horeca Wijhe, de ondernemers en de gemeente Olst-Wijhe. Maak er met elkaar ook dit jaar een geweldig feest van. Maak nieuwe vriendschappen, maak lol en plezier met elkaar. Laten we er samen voor zorgen dat we weer een geweldige Diekdaegen neerzetten. Ik heb er zin in!”

Jeroen Demmers nieuwe voorzitter Wiejese Diekdaegen

Jeroen Demmers heeft de voorzittershamer inmiddels overgenomen. Onbekend zijn de Diekdaegen hem niet. “Na enkele jaren als vrijwilliger en als bestuurslid is mij gevraagd of ik het voorzitterschap op mij wil nemen. Hierover heb ik goed nagedacht en ik heb met enkele mensen in de organisatie gesproken. Het enthousiasme onder vrijwilligers over de Wiejese Diekdaegen 2.0 is groot en het is een organisatie waar ik graag samen aan wil bouwen. Afgelopen jaar hebben we al veel werk verzet en is de opzet op veel punten veranderd. Zo staan er komende Diekdaegen op meerdere plekken podia en bieden we dus op elk moment voor ieder wat wils.”

Hoe ziet hij het voorzitterschap voor zich? “Aankomende jaren wil ik graag aan de continuïteit van de organisatie werken. Vrijwilligers en sponsoren zijn naar mijn mening de ruggengraat van de organisatie. Ook wil ik de samenwerking met andere Wijhese organisaties vergroten. Hiermee hoop ik niet alleen de organisatie, maar ook de participatie van Wijhenaren verder te laten groeien. Bij deze wil ik dus ook direct een oproep doen: draag jij de Diekdaegen een warm hart toe en wil je een steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op! Er is namelijk altijd wel iets wat je kunt doen.”

In het dagelijks leven is Jeroen projectleider bij een woningbouwcorporatie. “Ik geef leiding aan diverse nieuwbouwprojecten. Hierbij kom ik veel in aanraking met gemeentes en andere ketenpartners. Deze ervaringen komen volgens mij goed van pas bij het voorzitterschap. Ik heb in elk geval veel zin in deze nieuwe uitdaging en hoop net als Bas dat het dit jaar, maar ook aankomende jaren, weer een geweldig feest mag worden, waar iedereen van geniet!”

START SEPTEMBER SPORTIEF MET DE LEEF! ZESKAMP

Hoe kun je het weekend van de Wiejese Diekdaegen beter starten dan met een leuke uitdaging op sportief gebied? Leef! Zeskamp geeft je op vrijdag 6 september de kans om aan Wijhe te laten zien wat jij in je mars hebt. In Park Wijhezicht daag je jezelf uit met sportieve -maar zeker ook gezellige- activiteiten.

’s Middags starten de junioren om 15.30 uur met een feestelijk en sportief programma. Zij strijden in teams van vier tot zes personen. Ben je tussen de 10 en de 16 jaar oud? Geef je dan, samen met je vrienden of sportmaatjes, op. De teams worden op basis van leeftijd ingedeeld, je strijdt dus tegen je leeftijdgenoten. Bedrijven kunnen ‘s avonds om 18.00 uur deelnemen aan de zeskamp. Een ideale manier om te testen hoe het met de teamgeest zit. Durven jullie de uitdaging aan? Wie heeft de grootste spierballen? En wie van jullie de snelste benen?

Of je nu meedoet als jeugdteam of als bedrijf: de winnaar mag zich een jaar lang het sterkste team van Wijhe noemen! Een eer die jou zomaar te beurt kan vallen. Laat zien dat je de beste bent bij de bungeerun, blijf het langst zitten op de rodeostier of scoor de hoogste punten bij een potje dartvoetbal. En het leukste? Deelname aan de zeskamp is helemaal gratis.

Wacht niet te lang, stel snel een team samen met vrienden, klasgenoten, sportmaatjes of collega’s en wordt dit jaar de beste van Wijhe. Zowel bedrijven als junioren schrijven zich direct in via deze link!

Leef! Zeskamp
Datum: Vrijdag 6 september
Locatie: Park Wijhezicht
Deelname gratis, inschrijven verplicht
 
Juniorenzeskamp:
–          15.30 uur – 17.15 uur
–          Teams van 4-6 personen
–          Leeftijd: 10 t/m 16 jaar
Bedrijvenzeskamp:
–          18.00 uur – 20.15 uur
–          Teams van 4-6 personen
–          Bedrijven en sponsoren