Oud en Nieuw bij de Diekdaegen

Wijhe maakt zich op voor de Wiejese Diekdaegen in een nieuwe vorm, de Diekdaegen 2.0. Door vrijwilligers wordt hard gewerkt aan alle programmaonderdelen. Veel onderdelen krijgen een update, zijn van locatie gewisseld en er zijn onderdelen nieuw toegevoegd. Gelukkig zijn ook oude en vertrouwde onderdelen gebleven.

Zoals altijd trapt Wijhe ook dit jaar de Diekdaegen op donderdag 5 september af met een barbecue in Park Wijhezicht. Na een officiële opening kan het feest beginnen. Een nieuwe opzet, met een nieuwe tent in Park Wijhezicht en overdekte podia in de Langstraat. Daarmee ontstaat er ruimte voor diverse muziekstijlen op één avond en is er dus voor ieder wat wils. Het muziekprogramma in de tent is dit jaar gratis toegankelijk! Een goede reden om dus alle avonden sfeer te komen proeven en je tot in de late uurtjes onder te dompelen in muziek en plezier.

Programma voor jong en oud

Op vrijdag 6 september strijdt de jeugd ’s middags tegen elkaar tijdens het Leef! Zeskamp in Park Wijhezicht. Ook is daar een kinderprogramma met o.a. een ballenbak, springkussen en een ballonnenclown. In het Weijtendaal is de seniorenmiddag, toegankelijk voor bewoners en zorgpashouders. In de avond nemen bedrijventeams het in de zeskamp tegen elkaar op en daarna barst het feest in de tent en op de podia in de Langstraat los.

De rommelmarkt op zaterdag blijft een vast onderdeel. De kermis draait voor het eerst op het Van Dedemplein. Een historisch moment, want uit oude literatuur en verhalen blijkt dat deze al die jaren rondom de kerk en in de Langstraat draaide. Ook de wedstrijd om de titel Sterkste Man van Wijhe vecht men dit jaar op het Van Dedemplein uit. Nieuw op zaterdag is het festival Leven in de Brouwerij in Park Wijhezicht. Interessante kramen, kinderactiviteiten, een pubquiz en met Americana, Blues en Rock ’n Roll een hele nieuwe muzikale sfeer op de zaterdag! 

Voor ieder wat wils

De Wiejese Diekdaegen verbindt mensen met elkaar. Daarom is er op zondag 8 september een oecumenische kerkdienst in de tent, met als thema Delen. Verder kan men brommers kiek’n bij de brommertocht en solextour, brunchen in de tent en ’s middags loungen en happen bij Smaek in ’t Park, het festival dat dit jaar weer meer foodtrucks én een tof kinderprogramma heeft. Een aantal Wijhese ondernemers organiseert ’s middags modeflitsen in de Langstraat.  ’s Avonds kan er nog een laatste keer genoten worden van de muziek op de diverse podia. 

Oud en vertrouwd, nieuw of in een vernieuwd jasje: de organisatie en alle betrokkenen doen er alles aan om een prachtige, vernieuwde editie van de Diekdaegen neer te zetten.