Duik in diverse muziekstijlen

Meerdere muziekpodia, dat betekent meer ruimte voor diverse muziekstijlen. Dat is wat de Diekdaegen 2.0 brengt. Naast het podium in Park Wijhezicht zijn er dit jaar meerdere, overdekte, podia in de Langstraat te vinden en het muziekprogramma in de feesttent is alle avonden gratis toegankelijk. Neem een duik in de muziek en zet in de agenda wat niet gemist mag worden!

Donderdag 5 september

Op donderdagavond open je de Diekdaegen natuurlijk in Park Wijhezicht, waar onder het genot van een barbecue, een drankje en muziek ook de spetterende opening van de Diekdaegen nieuwe stijl plaatsvindt. Ook de podia in de Langstraat worden op donderdag gevuld. Liefhebbers van hardstyle vermaken zich op het Slingerplein met een muziekbingo, DJ Yannick en Zentiments. Op het Oranjeplein klinken The Shannons met hun Folk ’n Roll.

Vrijdag 6 september

Op vrijdagavond 6 september zetten Dave Roelvink en Ouwe Jongens Krentenbrood de Wijhese feesttent op zijn kop! Vrouwenmagneet Dave zorgt allicht voor een overvolle feesttent. Het Slingerplein geeft ruimte aan DJ’s, onder andere Jody Bernal maakt bij het publiek daar de heupen los. Voetbalfans kijken de wedstrijd Duitsland-Nederland op het Oranjeplein, waarna ook daar muziek klinkt. DJ Rompas bouwt een feestje op ONS plein, het podium dat te vinden is Bij ONS.

Zaterdag 7 september

Leven in de Brouwerij brengt op zaterdag Blues, Americana en Rock & Roll naar Wijhe, een heel nieuw genre voor de Wiejese Diekdaegen. De bands The Sidekicks, Silver Pockets Full en Dean and the Moonboys brengen Leven in de Wijhese Brouwerij!  De Wijhese rapper Donutcare pakt ’s middags ook het podium. 

Op zaterdagavond is er in de tent Classic Rock met Breeze. Het Slingerplein hult zich in zomerse sferen in het thema Beach Style Nineties en Def Rhymz laat iedereen de billen even losschudden. All About Eve maakt op het Oranjeplein een muzikale overgang naar de avond. Bad Shoes doet daar ’s avonds nog een stevige duit in het muzikale zakje. Nog niet gevonden wat je zocht? Ook op ONS plein is er weer een leuk muzikaal aanbod, daar vind je EnkRoad en DJ Happy Relais.

Zondag 8 september

Zondag. Het einde is voorzichtig in zicht, maar niet waar het de muziek betreft! De hele zondag klinkt er muziek. Smaek in ’t Park heeft Schurkenbiefstuk gestrikt voor een unieke sound én een entertainmentprogramma. De Raalter Junks laten van zich horen op ONS podium. Op het Oranjeplein klinken klanken van The 16A die je naar de Top2000 doen verlangen en op ’t Slingerplein is het een Hollands feestje met DJ Yannick en zanger Kafke. 

Radio NL sluit op zondagavond af in de tent, The Bamigos sluiten het Oranjeplein en Mayor Lazarus knalt eruit op het Slingerplein.

De Diekdaegen 2.0 staan dus garant voor veel gratis muziek. Een volledig blokkenschema vind je hier op de website. Dus zoek uit waar je bij wilt zijn, spring in het diepe en dompel je onder in de muziek!